Kombuča-čarobni napitek

in Slike
14. 11. 19
posted by: Super User
Zadetkov: 3084

Kombuča vam daje moč, da živite v prepričanju, da je vsak dan lahko čaroben, da je vse možno in da se čudeži lahko dogajajo tudi vam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kombuča je rahlo peneč čaj, imenovan tudi kot »eliksir življenja«.
Nastane med procesom fermentacije, ki poteka med kombučo kulturo znano kot SCOBY ( simbiotična kultura kolonij bakterij in kvasovk) ter mešanico čaja, sladkorja in vode.
Fermentiran kombuča čaj uravnava sladkor v telesu ( ublaži nihanja),pomaga pri visokem krvnem tlaku,  krepi imunski sistem, vzpodbuja presnovo in delovanje jeter, deluje kot antioksidant in vsebuje zelo malo kalorij.  Deluje tudi na virusne infekcije, kot so prehlad in gripa. Antioksidanti vežejo proste radikale ( odpadniške molekule kisika, katere napadajo celice, trgajo membrane, kvarijo genetski material, povzročajo oksidacijo maščob in propad celic. Počasi pride do bolezenskih znakov), ki povzročajo rakaste celice. Pomagajo pri nastajanju celične energije in zagotavljajo hitrejšo obnovo celic in tkiv. Upočasnijo se  lahko celo znaki staranja na obrazu in telesu in so koristni tudi za lase.  Fermentirani kombuča čaj vsebuje ocetno kislino, majhno količino alkohola, vitamine skupine B in vrsto probiotikov.  Probiotiki so koristne bakterije, ki živijo v našem prebavnem traku. Pomagajo v boju proti škodljivim mikroorganizmom in patogenov. Pomaga pri prebavi, ker učinkuje na absorbiranje nekaterih hranilnih snovi in spodbuja delovanje imunskega sistema. Probiotiki lahko tudi lajšajo simptome diareje, sindrom razdražljivega črevesja.

Kombuča čaj daje več energije (večji občutek sitosti = manjši  vnos kalorij)
Pomaga vzpodbuditi presnovo , uravnava naravne sisteme in vpliva na izgubo telesne teže.
Kombuča čaj ja lahko zdravilo za številne ostale medicinske bolezni: rak, artritis, multipla skleroza, nespEčnost, odpornost črevesne motnje in sindrom kronične utrujenosti

Okus Kombuče čaja se giblje od rahlo kiselkastega ( podobno vinu)  do zelo močnega okusa kisa. Kombuča čaj se uvršča med prehransko dopolnilo in ni zdravilo.
Ni primeren za otroke mlajše od 7 let in za osebe, ki jemljejo kromosomske dodatke, nosečnice in dojenčke. Kombuča čaja vsebuje kisline, zato v procesu fermentacije ne smemo uporabljati keramičnih posod, ker lahko pride do izločanja svinca.

kombuca1Vrednost kombuče-čarobnega napitka:

0,5 lit = 3 eur.

V primeru koriščenja sprostitvene klasične masaže ga lahko prejmete kot darilo.

Na vrh

Za boljše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information