RESVERATROL

posted by: Andrej Kadunc
on 07 December 2018
Zadetkov: 456

                      

 

VINO

 

Zakaj Francozi, kljub nezdravemu načinu življenja, živijo dlje?
Francozi pojedo veliko nasičenih maščob, pa vseeno živijo dolgo. Ne glede na to ali so to kadilci, nekadilci, bivši kadilci. Ni razlike med ljudmi, ki delajo v pisarnah ali v delavnici v tovarnah. V čem je skrivnost? To, kar je skupno vsem tem ljudem je, da popijejo veliko rdečega vina, ki vsebuje resveratrol, ki je močan antioksidant. 

 1 kapsula resveratrola = 1.000 kozarcev vina

En kozarec rdečega vina v povprečju vsebuje od 0,5 mg do 1,5 mg resveratrola. Da bi dosegli učinek ene kapsule resveratrola (200mg), bi morali spiti 500 do 1000 kozarcev rdečega vina!

Resveratrol je eden najmočnejših antioksidantov.. Resveratrol vsebuje izvleček japonskega dresnika, ki prispeva k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Resveratrol iz japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum) je najčistejša oblika resveratrola. V eni tableti vsebuje kar 200mg čistega trans ( stabilna oblika ) resveratrola.

Kaj o resveratrolu meni prof. dr. Borut Štrukelj si lahko preberete v članku "Več kot dvajset let raziskav"

 

RESVERATROL: DVAJSET LET RAZISKAV

26.12.2013

Prof.dr. Borut Štrukelj, Fakulteta za farmacijo

Lansko leto smo praznovali dvajsetletnico od povečanega zanimanja za  resveratrol, spojine z veliko bioloških učinkov. Resveratrol se v naravi nahaja številnih rastlinah, a največ ga najdemo v kožici rdečega grozdja, v rdečem grozdičastem sadju (borovnicah, robidnicah), v lupinici arašidov, v smrekovih iglicah in evkaliptusovih listih ter v japonski dresni, ki je tudi poglavitni naravni vir, poleg grozdnih jagod. Najdemo ga pa tudi v rdečem vinu, kjer v procesu stiskanja grozdnega soka preostanek trdne mase, ki vsebuje predvsem kožico grozdih jagod, ne odstranijo takoj. Tako se v sok izloči tudi resveratrol, ki ga kasneje zasledimo v rdečem vinu.  In za kaj ga rastline sploh tvorijo? Resveratrol je močno protibakterijsko in protiglivno sredstvo in ščiti grozdje ter druge rastline pred napadi mikroorganizmov, predvsem plesni.

Več kot 4000 znanstvenih člankov

Do marca 2013 je v eni od največjih zbirk znanstvenih člankov s področja medicine (PubMed) objavljenih več kot 4000 znanstvenih člankov o resveratrolu.  Tako je znano, da je resveratrol eden močnejših antioksidant in aktivator mnogih biokemisjkih procesov v organizmu in celicah, kar vodi do zaščitnega delovanja srca in ožilja. Verjetno je to en od najbolj verjetnih pozitivnih učinkov resveratrola, ki se bo pokazal  z leti jemanja pripravkov, ki vsebujejo resveratorol. Resveratrol je pri eksperimentalnih pacientih zmanjšal  koncentracijo »slabega« (LDL) holesterola in popravil razmerje med slabim in dobrim holesterolom (HDL). Tako resveratrol pripomore k krepitvi žilnih sten in zmanjševanju napredovanja ateroskleroze.  V raziskavah so ugotovili, da resveratrol  zmanjšuje verjetnost nastanka preddiabetičnega stanja in sladkorne bolezni ter naj bi deloval tudi proti razrastu nekaterih rakavih celicah. V raziskave so se vključili tudi raziskovalci Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani. Tako sta doc. dr. Urban Švajger in prof. dr. Matjaž Jeras ugotovila, da resveratrol deluje na makrofage, limfocite in ostale celice imunskega sistema in poveča protivnetni učinek. Izsledke sta leta 2012 objavila v priznani mednarodni znanstveni reviji International Review of Immunology.  Skupina pod vodstvom prof.dr. Gašperlinove iz iste fakultete pa se trudi pripraviti take farmacevstke oblike z vgrajenim resveratrolom, ki bodo omogočile boljši vstop resveratrola v telo in celice in s tem povečale njegovo delovanje. Skupina je v svetovnem merilu objavila že tri znanstvene članke o tehnoloških izboljšavah z uporabljenim resveratrolom.. 

Zakaj prehransko dopolnilo?

Resveratrol se v razvitem svetu, predvsem v ZDA in EU ter na Japonskem trži kot prehransko dopolnilo. Zakaj ne kot zdravilo? Za razvoj novega zdravila potrebujemo desetletje in od 800 milijonov do milijarde evrov. To vsoto bi si lahko privoščile le najmočnejše multinacionalke, a zaradi zmanjšane verjetnosti, da bi naravno učinkovino po vseh objavah lahko patentirale, v to ne vlagajo sredstev. Tako se večina pripravkov iz rastlin trži kot prehranska dopolnila. To še posebej velja za skupino naravnih antioksidantov. Prav zaradi tega je v letu 2011 Dansko ministrstvo za zdravstvo odobrilo 2,2 milijona evrov za nadzorovano klinično študijo z resveratrolom, kjer bodo v nekaj letih poskušali ugotoviti pozitivne lastnosti resveratrola na srčno-žilne bolezni in na preddiabetično stanje.

 

 

 

 

BOLEZNI PROSTATE - MOŠKETEŽAVE

posted by: Andrej Kadunc
on 04 December 2018
Zadetkov: 483

BOLEZNI PROSTATE - MOŠKE TEŽAVE

prostata

 
Povzetek mnenja prof. dr. Andreja Kmetec, dr. med., Klinični oddelek za urologijo UKC

Prostata je moška spolna žleza, ki leži pod sečnim mehurjem in obdaja začetni del sečnice. Ob spolni zrelosti moškega, to je nekako med 20. in 30. letom, tehta okoli 20 gramov in spominja po velikosti in obliki na divji kostanj. Izloča tekočino, v kateri so snovi, ki varujejo, prehranjujejo in omogočajo gibljivost semenčic. Izločki prostate, ki se izločajo v sečnico ob semenskih izvodilih, predstavljajo 30 % količine semenske tekočine in ne pridejo v krvni obtok, razen pri oboleli žlezi, ki lahko prepušča nekatere snovi v kri. Po 40., zlasti pa po 50. letu pa se lahko začne razraščanje žleznega tkiva ob sečnici, ki onemogoča uriniranje in odtok seča iz mehurja. Pravimo, da gre za benigno povečanje prostate, ki je lahko raznih stopenj in se lahko pojavi skoraj pri polovici moških, vendar bo le četrtina moških v določenem obdobju potrebovala zdravljenje.

Omenjenih težav se lahko na naraven način brez stranskih učinkov izognemo oz. učinke bolezni lahko zmanjšamo.

 Vas zanima kako in na kakšen način? Vprašajte nas na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

 ali na tel. 031/846-100

 Katere bolezni se pojavljajo v prostati?

Nekatere bolezni se pojavijo že v mlajših letih, druge pa v kasnejšem obdobju življenja. Med 40. in 50. letom sta značilni zlasti dve, to je vnetje prostate in zožitev ali skleroza notranjega izhoda iz mehurja, imenovana tudi Marionova bolezen.

Vnetje prostate ali prostatitis se kaže z bolečinami v presredku in spodnjem delu trebuha ter zlasti znaki draženja ali tudi zapore seča. Lahko poteka kot akutno ali kronično bakterijsko vnetje, kot kronično nebakterijsko vnetje in sindrom kronične medenične bolečine. Le v 5 % do 10 % lahko dokažemo bakterije, v zadnjih letih predvsem okužbo s klamidijo, sicer pa ostane pogosto vzrok nepojasnjen. Bolezen zdravimo z antibiotiki, dodamo še protibolečinska zdravila, zaviralce adrenergičnih receptorjev, ugodno delujejo tudi zaviralci 5 alfa reduktaze. Pogosti, ponavljajoči se prostatitis, ki preide v kronično, zlasti nebakterijsko obliko, lahko povzroča tudi motnje erekcije, včasih tudi ejakulacije, predvsem pa zmanjša oploditveno sposobnost, ker poslabša dozorevanje in gibljivost semenčic.

Zoženje ali skleroza vratu mehurja je druga bolezen prostate, ki se pojavi v srednjih letih. Prostata sama je lahko normalne velikosti, čeprav so težave pri uriniranju podobne kot pri povečani prostati. Vzrok bolezni je povečana napetost in skrčenje gladkih mišic na vratu mehurja, ki prepletajo tudi žlezo. Pod vplivom povečane aktivnosti simpatičnega živčevja so mišice trajno skrčene, pri praznjenju mehurja pa se vrat ne odpira, zato se pojavijo motnje v odtekanju seča. Pri zdravljenju predpisujemo predvsem zaviralce adrenergičnih receptorjev alfa, ki sprostijo gladke mišice, če pa je zaradi trajnega krča mišic že nastalo vezivno tkivo, pa je za olajšanje težav potreben kirurški poseg.

30 milijonov Evropejcev ima benigno hipertrofijo

Benigna hipertrofija je po 50. letu najpogostejša bolezen prostate. Pri njej pride do razraščanja žleznega tkiva v notranjem delu žleze, ki ovira pretok seča iz mehurja. Pojavijo se značilni znaki, kot je nepopolno praznjenje mehurja in tanek ter obotavljiv začetek uriniranja. Za bolezen je značilno, da počasi napreduje, je torej kronična. Poleg starosti moškega so dejavniki tveganja za napredovanje bolezni še velikost žleze več kot 30 ml in vrednosti psa, višje kot 1,4 ng/ml. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije ima to bolezen okoli 30 milijonov moških v Evropi.

Skoraj 900 novih rakov na prostati letno

Rak prostate je bolezen, katere pojavnost se letno povečuje, saj ga najdemo skoraj pri 900 moških v Sloveniji vsako leto. Na srečo najdemo že v več kot 70 % rak, ki je omejen samo na žlezo, torej v zgodnjem stanju. Opažamo pa, da se starostna doba, ko se bolezen lahko pojavi, vse bolj niža, ravno zato priporočamo redne preglede moških po 50. letu, pri moških, ki so družinsko obremenjeni zaradi bolezni prostate, pa že po 40. letu.

BOLEZEN DIHAL

posted by: Andrej Kadunc
on 30 November 2018
Zadetkov: 564

BOLEZEN DIHAL

Bolečine v grlu so ena najpogostejših zdravstvenih težav, ki se pojavljajo  v zimskem času. Zimski prehladi in prav tako gripa običajno trajajo malo dlje in se radi ponavljajo. Širijo se kapljično po zraku, simptomi pa so rdeče in boleče grlo, izpuščaj, glavobol, kašelj, povišana telesna temperatura, izcedek iz nosu, vročina in včasih tudi driska. Zdravila za prehlad ni, enostavno moramo ga ”preležati” oz. “prehoditi”, če je prehlad lažji. S preventivo pa lahko poskrbimo za ublažitev simptomov. Vnetje grla je pogosto, pojavlja se ne glede na to, če smo prehlajeni ali ne. Mikrobi, bakterije in virusi, ki povzročajo vnetje grla, nas lahko poležijo v posteljo saj jih zaradi izcedka iz nosu in zamašenega nosu, povišane telesne temperature in občutka slabosti za nekaj dni položijo v posteljo. Vnetje grla lahko povzroči resne zdravstvene težave (resno infekcijo), zato je potrebno poiskati zdravniško pomoč, še posebej, če imamo povišano telesno temperaturo nad 38,5 °C. Potem je tukaj gripa in tudi kakšna težja težava v obliki pljučnice.

Omenjenih težav se lahko izognemo oz. učinke bolezni lahko zmanjšamo.

 Vas zanima kako in na kakšen način ? Vprašajte nas na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel. 031/846-100

 

        prehlad                flu

GLAVOBOL

posted by: Andrej Kadunc
on 28 November 2018
Zadetkov: 607

GLAVOBOL

Poznamo več vrst glavobola, še več pa vzrokov zanj, zato je glavobol verjetno ena od najpogostejših težav. Le redko kdo je srečnež, ki z njim ni imel izkušenj. H glavobolu praviloma ne štejemo samo bolečin v predelu lobanje, ampak tudi bolečine v obraznem delu. Običajno ga občutimo kot topo bolečino v celotni glavi, kot pritiskajočo obvezo okrog glave ali kot utripajočo bolečino. Pri lažjem glavobolu pomaga hlajenje s hladnimi, mokrimi obkladki ali v krpo zavitimi ledenimi kockami, ki jih položimo na zatilje ali na čelo. S tem se receptorji za bolečino umirijo, kar omili bolečino. Tudi različne masaže vplivajo blagodejno, saj zmehčajo mišično napetost. Zelo koristna je masaža senc in dela nosnega korena, ki jo lahko izvajamo sami.

Lahko pa si pomagate tudi z 100% naravnimi izdelki brez stranskih učinkov in storitvami iz naše Lekarme.

Več o tem na info: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel. 031/846-100

 

                             glavobol 

 

 

Lekarma

posted by: Andrej Kadunc
on 05 November 2018
Zadetkov: 921

                                       Lekarmalogo      
 

                                                                Lekarma ni lekarna

                                                                             je veliko več 

 

Poslanstvo in vizija našega delovanja, je slediti Dobrosrčnosti in univezalnemu zakonu Karme 

                                                                " Kar seješ, to žanješ " 

                            

                                                VSAK ČLOVEK JE FIZIČNO, ENERGIJSKO IN DUHOVNO BITJE

                                                                                                 zato v LEKARMI 

           
                                  1. OBRAVNAVAMO ČLOVEKA KOT CELOTO
                                ( človek je zdrav samo toliko, kolikor je zdrav najšibkejši člen v telesu )

                                  2. OZAVEŠČAMO O ZDRAVLJU
                             
 ( strokovno svetujemo tudi na domu )
                                                                    
                                  3. NUDIMO KONKRETNE REŠITVE

                                  4. PREVZEMAMO POSREDNO ODGOVORNOST ZA ČLOVEŠKO ZDRAVJE
                              
( neposredno mora prevzeti vsak sam ) 

                                  5. DELUJEMO PO SISTEMU: VODA
Voda je osnovni element življenja in hkrati tudi kratica naših štirih osnovnih področij. 

 V = voda

O  =  okolje

D = dopolnila k prehrani  

A  = alternativne tehnike

 

V (voda) = Voda je temeljna snov in poglavitno gibalo vsega dogajanja v človeškem telesu.
                       Naše telo vsebuje več kot 70% vode 
                       Popolnoma razumljivo je, da dehidracija lahko povzroči bolezen v telesu, zato uživanje le te v zadostni količini,
                       lahko odpravi zelo veliko težav.

                      V naši ponudbi imamo Piramidno vodo.
                      Voda izhaja iz podzemnih tunelov labirinta pod bosankimi piramidami.
                      Vzorec piramidne vode je bil leta 2013 poslan v zelo znan Japonski laboratorij doktorja Matsuru Emoto.
                      Analize so pokazale, da tako pravilno oblikovanih kristalov te več tisoč let stare vode, še ni bilo na tem svetu.
                      Zadnje meritve so pokazale, da piramidna voda vsebuje več ko 1 milion Bovisov.
                      Voda ni samo pitna in brez bakterij, ampak je tudi zelo koristna za naše zdravlje
                      ( več kot 26.000 bovisov, že pomeni bistveno izboljšanje delovanje našega telesa ), 
                      kar je določeno tudi z mikrobiološko in kemijsko analizo.

                                  piramidewat
                                             " NISTE BOLNI, ŽEJNI STE "
                                              Telo kliče po vodi. Ne zdravite žeje z zdravili

O (okolje) = Na naše telo iziroma energijsko polje, auro našega telesa, deluje cel niz energij iz okolja.
                        Energije v naših prostorih nam prijajo in se ob delovanju teh energij prijetno počutimo.

                        Prostori naše Lekarme se nahajajo na sedežu Dobrosrčnega društa Tady.
                        Zelo raznoliki ambienti v različnih sobah, nudijo možnost individualnih razgovorov, 
                        kot tudi skupinsko druženje in izmenjavo osebnih izkušenj. 
                        
                       Nudimo tudi dodatne aktivnosti: organizacija energijskih potepov ( povezujemo se z drugimi strokovnjaki )
                                                                     izvajamo TelTek ( telovadimo in tečemo hkrati )
                       
                       in s tem širimo pozitivno energjijo tudi izven naših prostorov.         

 

Več informacij na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na mobi 031-846-100                                      

 

D (dopolnila k prehrani / ARCNIJE ) =  celostno dopolnilo/kratica OPS / Očistimo in Pripravimo telo za Sprejem prehrane

                                                       Čas škodljivih, umetnih in sintetičnih nadomestil se počasi izteka. 
                                                       V Lekarmi imamo le najboljše dopolnila k prehrani, 100% naravne izdelke z znanim
                                                       poreklom surovin, klinično dokazanim delovanjem, predvsem pa brez stranskih učinkov
                                                       na naše telo, ker stavimo na bogastvo, ki ga nudi narava.

                                                       Svetujemo kako svoje zdravje popraviti, ga okrepiti in tudi ohraniti na povsem naraven način
                                                       brez stranskih učinkov

                             vizitkaslika

 

                                         100% naravno   brez stranskih učinkov

 

          Vsi naši dodatki k prehrani, so izpostvaljeni procesu Čionizacije, katerega izvaja Kadunc Andrej


Več informacij na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na mobi 031-846-100

 


A
 
(Alternativne tehnike ) = Vitalno energijo si predstavljamo kot vir življenja, kot energijsko telo, ki oklepa naše fizično telo
                                                       in kot predpogoj za življenje vseh živih bitij na našem planetu.

                                                      Vrste tehnik:

                                   1. Čionizacija

                                   2. Energijska regeneracija telesa

                                   3. Uni sporostitvena masaža

                                   4. Barsi

                                   5. Korekcija vida

                                   6. Pranično zdravljenje

                               

                                                      Vse tehnike izvaja Kadunc Andrej

 

Več informacij na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na mobi 031-846-100

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na vrh

Za boljše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information