MACA

18. 03. 01
posted by: Andrej Kadunc
Zadetkov: 637

OSNOVNI NAMEN: pozitivno delovanje na splošno počutje, ter krepi imunski sistem

Maca, rešitev za številne težave sodobnega človeka, raste visoko v perujskih Andih. Je edina užitna rastlina na svetu, ki uspeva na nadmorski višini preko 4.400 metrov, kjer je izpostavljena ekstremnim vremenskim pogojem, kot so velike temperaturne razlike, visok UV faktor, pomanjkanje kisika in močni vetrovi. Maca črpa svojo moč iz zemlje, bogate z minerali, za svojo zaščito in preživetje pa vsebuje številne snovi, zaradi katerih jo lahko poimenujemo “čudežni dar narave”.

Maca je bogat vir mineralov, vitaminov, aminokislin, nenasičenih maščob ter drugih, za naš organizem pomembnih snovi. Vsebuje kalcij, selen, cink, natrij, železo, kalij, magnezij, silicij, jod, fosfor, mangan, baker, vitamine: B1, B2, B6, B12, C, E, D3, nenasičene maščobe omega 3, 6, 9 in mnoge aktivne sestavine (saponini, steroli, tanini, alkaloidi) z dokazanimi  pozitivnimi učinki na človeško telo.

Maca je močan adaptogen. S tem izrazom označujemo zdravilno rastlino, ki naj bi povečala moč obrambnega odziva na stres v vseh njegovih oblikah: fizični, čustveni, kemični in biološki. Pozitivno deluje na splošno počutje in krepi imunski sistem. Izboljšuje spomin, koncentracijo ter umske in učne zmožnosti. Je idealen dodatek za učence, dijake, študente in zaposlene s psihičnimi obremenitvami.

Mnogostranski učinki uravnoteženega hormonskega sistema so:

  • povečanje vitalnosti in vzdržljivosti
  • povišanje fizične in mentalne energije ter miselne koncentracije
  • povečanje odpornosti in krepitev imunskega sistema
  • zmanjšanje čustvenega odziva na stresne situacije in nihanja razpoloženja
  • upočasnijo se procesi staranja
  • uravnavanje telesne teže
  • izboljšanje kvalitete kože in las
  • v povezavi z naravnim kalcijem, silicijem (Maca ju vsebuje v izdatni meri), vitaminom D in gibanjem, zmanjšuje tveganje za nastanek osteoporoze

Maca vsebuje tudi histidin, tirozin in fenilalanin, bistvene aminokisline za izdelavo nevrotransmiterjev (snovi, ki prenašajo signale v živčnem sistemu).Nenasičene maščobe omega 3, 6, 9 in kalij so pomembne pri uravnavanju srčno-žilnega sistema. Koren Maca vsebuje tudi veliko vlaknin, ki urejujejo prebavo. Bogata je s kvalitetnimi ogljikovimi hidrati, ki zagotavljajo človeškemu organizmu kakovosten in takojšen vir energije.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano.

Na vrh

Za boljše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information